happy b-day

Ahh.

Idag blir alltså lilla jag 25 år gammal. Ett kvarts sekel som mina vänner i Australien mer än gärna påminner mig om. Hu. Vi valde att fira på Australiens stora utedag - söndan. Vi började kvällen på Keiraview och avslutade den på Harp. Det skämtades en hel del om min åldersnöja (jo, här på Keiraview är jag faktiskt gammal). Jag döptes för ett tag om till ´grandmá´ och Damian berättade att han mer än gärna följde med mig på bingo nån dag. Hö hö. Det var en glad kväll, och då jag kom tillbaka från toaletten strax efter tolvslaget, lagom till Harp tänt lamporna för stängning, stod de alla där i en stor cirkel och sjöng Happy Birthday medan jag fick avsluta kvällen med en (grymt äcklig) födelsedagsshot.

Min "riktiga" födelsedag började med ett långt och fint mail från pappa, och en liten present (utöver resan hit som var mer än nog) från honom och mamma. På posten kom en osthyvel från Mona och Leif och runt förmiddagen droppade de svenska tjejerna in med Ballerinakakor och fika.

Vi firade som sagt under söndagen. Måndag är en död dag i Wollongong. Jag kände hursomhelst för bio och frågade runt... men fick inget mer än "nej, den filmen har jag redan sett du", "oh, ikväll har jag andra planer, gärna en annan gång", tills jag kapitulerade och gav upp. Köpte lite mat. Tog mig hem. Såg en film på rummet. Rullade tummarna.

Runt fyra hörde Elisabeth och Johnna av sig. Dom ville äta sushi men jag kände mig inte upplagd, hade just ätit. Jag kunde "fundera på saken", och det gjorde jag. Drog på ett par jeans, lite smink och tänkte nåja, varför inte. Sällskap at least. Så vi gick. På vägen möter jag en min förvirrade korridorskompis som mest stirrar på mig, vi utbyter ett par märkliga ord (som mest går ut på att hon undrar vad jag för hemma i korren) innan jag går och möter tjejerna. Strax efter sex kom vi till den japanska restaurangen och då jag kommer in får jag syn på Tess. Hah. Sammanträffande. Jag går tillbaka för att se vilka hon är där med med när Elisabeth hugger tag i min arm och drar mig runt hörnet där jag möter ett fullsatt sushilångbord. Där satt alla mina cirka 15 Kieraviewvänner (Tess, du räknas till en av dom) som allihop sjunger happy birthday så att taket på stället nästan lyfter medan jag mest står och stirrar, och till slut, torkar nån tår. Så fint. Jag anade ingenting. Dom hade planerat allt genom ett "secret event" på facebook öppet för alla utom mig. Jag fick ett kort med söta små kommentarer från allesammans. Tess gav mig ett paket fyllt av svenskt godis inhandlat på IKEA och så på det - sushi och vitt vin.Jag hade den bästa dagen en nybliven 25 åring kan ha.

Saknar er där hemma!

/Marie-halvvägs-till-femtio
Kommentarer
Postat av: Sarah

Härligt att höra att de tar hand om dig och att du nu är frisk!!!

Verkar som att du trivs bra.

Lycka till med dagen... kram

2009-08-17 @ 15:02:36
Postat av: Britt-Marie

Hej gumman

Är det inte som man säjer ändå "MAN FÅR VAD MAN FÖRTJÄNAR"

Härligt att höra att du haft en fantastisk dag.

Kramar mamma

2009-08-17 @ 15:06:32
Postat av: Marie

Ja, verkligen en perfekt dag. Dom hade planerat det hela genom ett "secret event" på facebook som alla utan jag kunde se.Det är tomt utan dig här idag mamma. Vi har väl setts den 17e augusti varje år i 24 år hittills? Jag är inte säker men jag tror det. Uff.Kramar till er båda två!

2009-08-17 @ 15:21:57
Postat av: Pappa

Marie

När jag skriver detta så är det nu ganska nära exakt 25 år sedan du såg världens ljus för första gången. När du befinner dig långt därborta i Australien så betyder det att du egentligen är något äldre men när du reser hit igen så blir du igen något yngre och därmed kan det kanske vara skäl nog att komma hem igen.

Jag minns några av dina födelsedagar bättre än andra. Vid en utav dem uppfylldes ett gammalt löfte att du skulle få flyga luftballong. Vi höll det hemligt även om jag anar att du hade det på känn. Det var en härlig sensommardag och när vi reste ner till gamla tv-huset här nedanför oss, kittlade det lite i magen även på mig. Kvinnan som jag bokat ballongfärden hade berättat för mig att hon sytt ballongen själv. Inte för det att jag misstror kvinnors kunskaper med nål och tråd men att sy ihop en ballong som dessutom skulle ta med dig upp i luften kändes något pirrigt. För säkerhets skull hade jag bett Börje och Gunnel följa med därsom något skulle gå snett. Först var molnen för höga sedan var vinden fel så vi fick resa ut till Säve på andra sidan Göteborg. När vi packat ut den hemsydda ballongen och börjat blåsa upp den med en fläkt såg jag att din blick utstrålade vad man skulle kunna kalla en stor skeptisism inför hela äventyret. Ballongen blev snart ganska stor och de övriga ballongerna for majestätiskt upp i luften. Du höll modigt tag i linorna som höll ballongen och korgen i upprätt läge. När vår flygkapten, tillika sömmerska beodrade oss att hoppa i korgen under ballongen, drog på sig handskarna och tände reamotorerna förlåt gasolbrännarna och vi lättade från marken såg jag i din blick en undran hur detta skulle gå. När brännarna slocknade och vi ljudlöst steg mot himlen med solnedgången över Göteborgs skärgård släppte all rädsla från din blick och en känsla av att sväva i tyngdlöshet infann sig. Sakta svävade vi över vägar golfbanor och människor.

Då plötsligt börjar vi dala, himlen mörknar och några landningsbanor syns inte till. Gatlamporna är bara någon meter under korgen då vår sömmerskepilot ropar till oss att vara beredda på att landa. Vi landar på en gräsplätt i Backa och tumlar ur korgen, fångar in ballongen till hundratals ungars förtjusning. Allt detta under kontroll av vår sömmerska. Därefter blir det ballongchampange och diplom.

Vad lärde vi oss av detta? Jo att det kvinnor syr ihop är mycket starkare än vad vi män anar och att vi män alltså tryggt kan flyga med kvinnor vid spakarna. Och så är det med dig Marie att vi känner oss trygga med ditt sätt att ta dig an luftförflyttningar och andra förflyttningar för den delen.Jag har en del fina kort jag skulle vilja lägga ut här på din blogg men behöver instruktioner hur man gör.

Ha det nu fortsatt riktigt bra och saknaden av din närvaro idag är påträngande.

Pappa

2009-08-17 @ 18:51:14
Postat av: Frida

oooooo va roligt!!! Glad jag blir! Fick lite ont i magen när man först trodde du satt hemma på stora dagen! Hade också velat va med och fira! Typiskt. Saknar dig massor! Å stort grattis på födelsedagen igen! Puss å kram!

2009-08-17 @ 20:59:52
Postat av: Tess

Det var svårt att inte försäga sig men vi lyckades ändå :) Grattis i efterskott gumman

2009-08-18 @ 07:25:05
URL: http://terixon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0