springbreak

Nu drar jag på springbreak, i elva dagar. Jag har köpt tidernas största ryggsäck (för hutlöst mycket pengar, tack och hej säger vi till resekassan). Ledsen att hej då inlägget inte blir längre än såhär, men hör av mig när jag tillbaka! Kram mina vänner!

PS. Gör mig glad och posta massor med kommentarer som jag kan glädja mig åt när jag kommer ´hem´, kommer antagligen behöva det!


Kommentarer
Postat av: Britt-Marie

Marie!

Ha det nu så jättetrevligt, men snälla Du var rädd om dig!

Älskar dig kramar, mamma

2009-09-24 @ 18:02:14
Postat av: Andreas

Vet inte hur väl sportnyheterna når fram till dig; men....fyi:Blåvitt leder allsvenskan!6 omgångar kvar, sista omgången möter IFK den nuvarande tvåan, tillika ärkerivalen, AIK. Är redan nervösKram

2009-09-24 @ 19:56:08
Postat av: Mona

Hej Marie!

Ha´en jättebra resa och sköt om dig. Ni kommer

säkert få minnen för livet :) Ta många kort, så vi får se. Kör försiktigt och framförallt surfa säkert!

Själva åker Leif o jag till Eskilstuna! imorgon o

sen vidare till Vaxholm.

kramar

Mona o Leif

2009-09-24 @ 22:55:45
Postat av: Pappa

Marie!

Ha nu en superspringbreak och sätt jättesprätt på resterande del av reskassan! Ta det lungt i stilla oceanens vågor dock men njut av denna resa som du säkert aldrig kommer att glömma.

Vi saknar dig här men vet att du har det bra långt därborta i främmande land.

Har en överraskning till dig när du kommer hem!

Massa kramar!

Pappa

2009-09-25 @ 15:11:29
Postat av: Pappa

Hej igen

Glömde bara säga att när resekassan är använd till att resa, då kan det som ev är kvar kallas restkassa!

Kramkram

Pappa

2009-09-25 @ 19:09:37
Postat av: Sarah

Hej!

Hoppas du får det bra.. ha det riktigt skoj och gör allt du känner för..

kramar

2009-09-28 @ 13:06:09
Postat av: frida

Ha så kul!! Hoppas du kommer få det toppen fint! Saknar dig en massa, men de vet du redan :) Kramar!

2009-09-28 @ 22:03:20
Postat av: Britt-Marie

Marie!

Var är du finns det inga internet Café på vägen?

Bara ett lite hej här har ni mej,snälla.Du har varit borta en vecka nu och det känns som en evighet.

Hoppas du har det underbart.

Fick höra att det snöade i dag i Bankeryd har du hört, det är tidigt vill jag lova.

Men visst det har varit frost i veckan fått skrapa bilrutorna på morgonen.

Ja i går var det min sista dag som medicinskt ansvarig sjuksköterska i allafall offeciellt, blir ju ställföreträdande i mellanåt.

Alltså min första dag som enhetschef i dag då men det är som vanligt ändå.

Har introducerat den nya masen som började i dag det är lite dumt att hon inte kunde gå bredvid innan så att jag kunde släppa maserit nu blir det dubbelt ett tag.

Vi var så trötta Lena och jag i eftermiddags hon kom och frågade mig-Hur är det?

Jag kunde bara svar jag vet inte! 0 koll liksom,så skrattade vi en lång stund, hon är ju i samma situation som tar över efter Elisabet.

Har bara hunnit springa ner till tjejerna vid fikat imorse och säja hej, visst vi känner ju varandra lite sedan tidigare men man skulle velat haft lite mer tid.

Men jag köpte imorse ett stort antal chokladkakor av varierande sort i kiosken här ute, det blev inte billigt drygt 335 kronor.

Samt ett kort där jag skrev "Med hopp om ett GOTT samarbete framöver!

Hälsningar Britt-Marie.

Visst var det lite fyndigt,hihihi.

Ja dom är värda en liten uppmuntran det är inte så lätt att byta chef heller.

Det är sannerligen mycket jag måstegå igenom för att få koll.Pärmar och papper i travar skulle kunna jobba 8-22 i en hel vecka, men det gör jag inte, tror jag.

Det är inte så bra att alltid lida av kontrollbehov.

Men nu ska jag hem och snosa på katterna om du visste vad dom växer så sööööööta.

Var hos en näringsfysiolog igår så nu vet jag precis vad JAG sak äta för att må bra berättar mer om det i helgen.

Saknar dig jättenmycket kramar mamma

2009-10-01 @ 20:29:07

2009-10-01 @ 20:37:57
Postat av: Britt-Marie

Hej Stumpan

Nu blev du besviken när du öppnar loggen och ser att mami har dubblerta sina inlägg men nu skriver jag hemifrån så nu går det nog bättre.

Ja som jag sa var jag hos en näringsfysiolog och det var intressant.

Fast med facit i handen visste jag redan mycket av detta men hade gått vilse.

Fick ställa mig på en sådan där "Anna Skipper våg" du vet genomlysning av kroppsmassan eller som jag upplevt det på senare år mina kroppsmassor.

Men mätningen var faktiskt okey hade naturligtvis en övervikt men inte alarmerande på nått sätt låg fortfarande i övre kanten av normalvikt???????

Så upplever jag ju det inte men i allafal.

Jag hade ovanligt mycket muskelmassa för att vara kvinna och en bra benstomme.

Hon trodde jag hade tränat mycket i mitt "tidigare liv" men det är väl genetiskt betingat och rädd för att arbeta eller ta i har jag ju inte varit så det stammar väl därifrån muskel ansättningen alltså.

Borde blivit bodybuilder kanske.

Hur som haver av min kroppskonstitution att dömma och min personlighetläggning (tror att vi är väldigt lika där du och jag)

Så ska jag äta mycket proteiner fisk, kött,fågel,fetaost kolhydrater i form av grönsaker och rotsaker av alla sorter.Mycket av nyttiga fetter,dagligen mandlar och valnötter ca 8 st per gång som mellan mål med frukt

Enkel uppdelning en ½ tallrik proteio ½ tallrik grönsaker inte mäta väga och så.

Yougurt till frukost normalfettad och bär och ett ägg.

Jag ska inte äta gluten produkter bröd bakat på vanliga mjölsorter.

Gillar ju bröd men får baka på bovete.

Tydligen kan jag inte spjälka glutenprodukter på ett bra sätt och därför mår jag inte bra av det

Har kännt detta ibland.

Ägg, ommelett, minst två frukter per dag avocado och keso är bra för mig.

Så nu startar jag varje dag med i glas citronvatten och ett glas med 3 tsk vetegräs,vad sägs om det?

Till lunch och middag 12 .00 och 17.00 ½ tallrik protein ½ tallrik kolhydrater (grönsaker) ska jag lägga till 2 msk quinona ,råris, bovete, naken havre eller avorioris.

Sedan har jag en Superfood drink som jag kan ta när suget sätter in bestående av 2 nävar spenat 1 näve groddar i banan i nektarin (eller halc citron) 2 tsk superfoods tillsatts.

Vitaminer Omega 3 1x3 Kvinna vital 4x1 B-kombin forte 1x1.

Eftersom mitt liv är sress stres stress behöver jag mycket vitaminer, om jag äter rätt kommer jag att sova bättre det låter bra tycker jag.

Vaknar ju alltid 01.00- 02.00 vilket tyder på binjure stress,inte är jag förvånad.

Med den lilla medicinska kunskapen jag har i näringsfysilogi och medicinsk kunskap så inser jag att hon är rätt ute/inne.

Att äta fel alltså det man inte kan bryta ner på ett okey sätt skapar en inre stress och ja inte vet jag men bara på dessa dagarna sedan jag börjat leva efter detta tycker jag att jag mår bättre inombords.

Det jag främst bryr mig om är att må bra hon sa du kommer garanterat att gå ner i vikt ganska snabbt. Det är en bonus då må bättre är viktigast men visst det hör ihop kanske.Ska tillbaka om 6 veckor får se var jag ligger då kropps mässigt.

Ja igentligen så är ju detta dina recept som du sagt och lagat när vi är tillsammans, du har koll jag hade, men tappade koll och annat.

Ska bli kul att se vad det leder till i allafall MÅ BRA DET ÄR VIKTIGT så länge man får vara med på banan.

Åh vad jag längtar efter att hör ifrån dej har skickat sms men kanske det inte gått fram vet att det är dyrt också att besvara.

Var på väg att ringa Martin men så ringde pappa och sa att han talat med Martin och allt var ok, DÅ blev jag glad.

Kolla på facebook där är en filmsnutt på kattbäbisarna.

Många krammar från mig älskar dig Marie.

Mamma2009-10-04 @ 22:31:10
Postat av: Pappa

Marie

Visst tog oron överhand då jag hörde på nyheterna om både jordbävning och tsunami runt öarna Tonga och Samoa. Visserligen är det en gott stycke mellan där du antas befinna dig och där epicentrum var men man vet aldrig.

Hur som helst så ringde jag Martin som hade lungnade besked om ditt välbefinnande. Det kändes bra att höra att ni i stort sett dagligen hade kontakt.

Och nu skall jag villigt erkänna att det gått upp ett ljus öven för mig vad beträffar att höra av sig. Minns hur min mor oroligt undrade var jag befann mig under mina resor som varade alltifrån halvårsvis till några veckor. Så hör gärna av dig med att litet pip då och då. Såg inte behovet så klart tidigare men nu är jag väldigt medveten om vikten av att ge sig till känna.

Hur har resan varit längs kusten? Nu hungrar vi efter att få höra vad som hänt med hyrbil, surfbrädor, kängurur, koalor, krokodiler och säkert massor av aborginer. Att du nu är en mästare i att surfa och liksom glider på vågorna med skumkanten hängande över dig det kan jag se framför mig. Och att med surfbrädan under armen ta emot folkets jubel måste kännas riktigt häääärligt.

Här på västkusten har den första höststormen brassat på för fulla segel. Den drog med sig massor med vatten och tryckte på västerhavet så att vattnet steg över 1 meter. Grunda vikar såg ut som hav och på parkeringsplatsen i Henån stog bryggor och parkeringsplatser under vatten. På ett ställe sågs båtar och bilar stå tillsammans som om de vore förtöjda och flöt tillsammans.

Var en sväng om Rönnäng och träffade min gamle vän Eskil som är västkustens bäste fiskare. Han hade varit ute med sina " kuber " vilket betyder hummertina på svenska. I dessa " kuber " hade ett antal blåsvartskimrande skaldjur lockats in varpå Eskil hade halat upp " kuberna " i sin båt och plockat ut läckerheterna så att jag skulle kunna få med mig på min resa söderut. Väl hemma blev det storkok i bamsekastruller. Dessa röda läckerheter får sedan följa med mig söderut för det är absolut omöjligt att klara sig någon längre tid utan dessa hakefjordsläckerheter.

Detta påminner mig om fisket som en gång i tiden var storslaget och mycket givande i hakefjorden vilket det dessvärre inte längre är. Hur som helst så hade fångsten vid något tillfälle blivit ett 20-tal dasslocksstora rödspättor. Mina bröder LI och CE var med. Då vi inte kunde anrätta denna storfångst på en gång sumpade vi dem i en nätsump vilken laddades med fångsten och hängdes i en tamp under bryggan. Så långt var allt väl. Det kliade i fingrarna på CE och han lade sig på bryggan och drog upp sumpen med rödspättorna. Jag hade inte knutit ihop sumpen men de kunde inte komma ur den. Inte förrän CE släppte tampen. Då öppnades sumpen. LI stod på bryggan. Jag var i båten och CE låg på bryggan. Då ropar LI." Titta vilka stora spättor som simmar under bryggan" Jag såg liksom stora skuggor röra sig under bryggan och CE såg lagom glad ut. CE gick länge därefter under namnet " sumpeclas ".

Nu har jag dammsugit källaren. Tvättat golvet. Dock inte dammat för min syn tillåter mig ej att se något damm. Och då finns det säkert inget! Intalar jag mig. Duschen är rengjord. Veden är staplad och på onsdag ställer jag in bilen. Fast inte i källaren. Sedan blir det packning och avresa till Stockholm på torsdag. Middag på torsdagkväll med Pernilla. Lördagmorgon bär det så av hem. Känns som jag har två hem för tiden. Känns vemodigt att resa iväg från barn och barnbarn. Men de kommer säkert och hälsar på framöver. Hoppas jag. Får locka med att poolen skall få solvärme installerad vilket gör det 16-gradiga vattnet mycket gladare när det får stoltsera med kanske 25-grader, vintertid. Ja vattnet är väl också känsligt för kyla och värme.

Har tillbringat mycket tid i skogen. Träden förbereder sig nu för höst- och vinterperioden. Löven gör svampletningen vansklig då de envisas med att låtsas att de är kantareller, men mig lurar de inte!

Nu får du inte vänta länge till med att blogga då många intresserade väntar på att få höra ALLT! Ja ALLT. Inget glömt.

Var rädd om dig!

Önskar jag av hela mitt hjärta!

Kramkram

Pappa2009-10-05 @ 19:00:28
Postat av: Mona

Välkommen tillbaka Marie!

Hörde av Martin att ni var tillbaka och jag har

hört tidigare också att ni haft det bra.

Ska bli så roligt att få höra och se på kort hur

ni haft det. Nu är det snart bara 1 mån tills Martin kommer.

Leif kommer ju träffa Martin på lördag i Jämtland.

Leif fick veta idag att de fått 1.5 dm snö på jaktmarken. Tur att Leif satt på vinterdäcken och Martin skulle också göra det.

Ha´en bra dag Marie!

kramar från oss båda

Mona

2009-10-05 @ 21:38:49
Postat av: Britt-Marie

Hej marie

Härligt att du är tillbaka till på "ruta" ett bokstavligt är säker på att ni upplevt mycket som ni alltid kommer att minnas.Du vaknar snart efter en lång resa hoppas du får sova ut hjärtat vakna pigg och glad.Kram Kram mamma

2009-10-05 @ 23:13:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0