holy cow

Det ösregnar. Vilken tur att jag packade mitt regnställ.

Jag brukar ställa klockan på extra tidig väckning om morgonarna här i Wollongong. Inte bara för att jag ska komma iväg till skolan innan förmiddagen är över, utan också för att morgonen är den överlägset bästa tiden på dygnet så länge man slipper stressa. Jag tycker om att dra igång min heater, gå ut i vårt småvidriga kök, koka kaffe, läsa nyheter på Internet och surfa planlöst tills jag blir uttråkad. Allt detta innan klockan ens slagit nio (och det räknar jag till ´fortfarade ottan´). Fantastiskt fint, tycker jag.

Nu ska jag gå och fånga en shuttle i ösregnet. Vi åker gröna små gratisbussar till uni som ska gå var tionde minut (vilket aldrig inträffar). Det är insats som gjorts för att minska studenternas bilåkande. Också fantastiskt fint.

Ha en bra dag Sverige!

PS. Jag har börjat anamma lite amerikanska uttryck. Holy cow är ett av dem.


Kommentarer
Postat av: Britt-Marie

Hej

Här kommer det snart att ösregna också och åska tror jag.SÅ känns det i hela kroppen.

Det låter som riktigt mysmornar du har det är bra uppe med tuppen,kukkeliku!

Bra att du tänker på att inte stressa,det gör så gott åt hela kroppen.

inns du kycklingen som trodde den var en katt och åt tillsammans med katterna i deras matskål,tänk vad man kan tro om sig själv i bland.Alldeleas för lite OFTAST(mer sällan alldeles för mycktet)

Fiffigt det där med de gröna små bussarna.

Ha en bra dag och kväll du också.Kram mamma

2009-08-11 @ 08:45:30
Postat av: Sarah

Hej!

"Brittmarie"... ja det är jag...

Hassan tror jag oxå det var..

Igår cyklade jag fram och tillbaka till jobbet.Ca 1 mil i vardera riktning.

När jag skulle åka hem däremot så var det soligt i leksand men när jag hade ca 15 min kvar så hoppar sig molnen och det blir alldeles svart runt om mig och det börjar åska och blixtra något helt galet..Inte så kul...

Idag ska jag bara sitta här framför dumburken..trist.. men imorgon blir det en tripp till Estockholmo....

Massor av kramar till er bägge..

2009-08-11 @ 10:21:42
Postat av: Mona

Hej Marie!

Här har det regnat eller "öst ner" sen vi kom från Örebro. Det är full fart på Martin, nu ska vi.....

kom nu.... Bra att nån drar i oss, vi har ju latat oss flera dagar när vi suttit hos Leif på sjukhuset.

Förhoppningsvis får han komma hem idag.

Roligt att få läsa lite (egentligen mycket)om dig. Förstår var du fått din skrivförmåga ifrån, med "såna" föräldrar.

Ha´en jätteskön kväll Marie!

Vi ska titta på resan för Martin idag och förmodligen beställa när Anna är här.

Många kramar

Mona

2009-08-11 @ 11:30:34
Postat av: Andreas

Tjena syrran!

Hela familjen hälsar. Kul att nya familjemedlemmen, troligen namngiven Noel, delar födelsedag med Martin =)Appropå myror, Fun Light dödar!Har för mig att lite outspädd Fun Light är världens insektsgift, särskilt mot myror. De lockas ju av den söta doften. Förmodligen är det aspartamet i saften som är giftigt, även för människor. Aspartam kan orsaka hjärntumör men det krävs ganska ordentliga mängder, typ 50mg / kroppskilo. Det skulle motsvara runt 5 liter outspädd saft om dagen.Eller kanske det är drunkningsdöden som avslutar myrans liv. Borde funka med typ diskmedel också, men vilken myra lockas av diskmedel?Så....gå och köp light saft och lägg i duschen! Meddela hur detta biologiexperiment resulterar =)Kram från oss.2009-08-11 @ 14:22:13
Postat av: Pappa

Hej Marie och alla ni andra både nya och gamla bekanta som passerar revy på Maries blogg!

Jo tänkte på det här med heater och känner att jag behöver delge dig mina erfarenheter av heater och dess välgörande inverkan. För den har en sådan även på mig.

Det hela började när min bror du vet Lars-Inge ringde mig till Gran Canaria i slutet av april. Det var härligt varmt på GC och några tankar på att resa norrut fanns inte. Då meddelar min bror, mycket bestämt som du vet, att bara han kan, att våren ja tom sommaren angjort Sverige och att alla blommor redan slagit ut och jo då den hade kommit för att stanna. Jag bokade snabbt en biljett norrut och landade i Stockholm den 30 april. Solen var varm och vitsipporna stod i vägkanten och log åt mig.Jag log tillbaka och björkarnas musöron var vackrare än våren själv. Ett par dagar senare reste jag vidare till mitt älskade Göteborg. Här hade våren fått sällskap av sommaren och syrenernas svällande blomknoppar höll på att brista ut i ren och skär glädje över den sköna värmen. Då tog våren och packade in sommaren i en resväska och drog iväg på semester till? Ja just det Gran Canaria. Här satt jag med famnen full av ishavsvindar. Termometern visade ensiffrig temperatur. Ibland under ibland över nollstrecket. Vitsipporna drog kronbladen över sina huvuden och kröp ihop darrande av köld. Och nu kom baskaminen, min heater till sin rätt. Den som Andreas skrattade åt när jag monterade in den du vet. Jag plockade in veden från Korndal tände fyr på brasan, öppnade alla spjäll och tillbringade mesta tiden till att mata kaminen. Temperaturen i lägenheten kröp upp till den tvåsiffriga delen och Marie,jag kan därför sympatisera starkt med din känsla till din heater även om den går på annat bränsle än min.

I början av juni kom både sommar och vår hem till Göteborg men vägrade resa norrut.Tyvärr stannade de bara någon vecka här sedan for de. Jaaa jag vet inte riktigt vart men förmodligen till sydeuropa någonstans. Det vet jag för när du tog examen den 6:e juni då hade våren ännu inte ens bokat resa längre ut än till Alingsås. Men det är en annan historia.

Jo glömde nämna att våren och sommaren hade packat 500 lågtryck som sedan dess släppts loss så där var tredje dag sedan början av juni. Därför är det blött här ja så blött att svamparna fällt upp sina hattar som paraplyer för att inte bli blöta om foten. Jag har slitit ut fem paraplyer tre par stövlar och minst två regnställ.

Så skulle det bli torrt där du är så skall jag boka en resa för alla lågtryck till dig. Nu skall jag också ut och surfa på det senaste regnet som var blötare än vanligt.

Be the wave......

Kram på dig

Pappa

2009-08-11 @ 15:29:22
Postat av: Britt-Marie

Hej gumman

Undrar hur du har det du trodde ju du höll på att bli förkyld?

Orkade du med föreläsningarna,ni hjälps väl åt med anteckningar och så det är ett jättebar sätt att plugga ihop på att dela anteckningar med varandra,gå igenom efter föreläsningarna.Men det vet du säkert redan.

I nästa vecka är alla tillbaka efter semestrarna och allt blir som vanligt igen.Men det har varit genomgående bra vikarier i år säjer man så det har fungerat bra överallt.Speciellt på Sörgården där dom tydligen hade ett riktigt stjärnskott Marie eller nått hette hon,väldigt duktig och trevlig har jag hört.Hon kommer tyvärr nog inte tillbaka nästa sommar för hon skulle åka utomlands och studera visst.Tänk vad en del får vara med om,fast vad är det emot att jobba på Sörgården igentligen, spela Fia med knuff, lära sig främmande språk som -Thje- med mera.Sköta akuta insattser som hjärtlungräddning ,dela ut mediciner med mera.

Träffa spännande personer som säjer wuff, wuff, wuff.

Ja det är minnen det med!

Lotta är tillbaka i orginaltappning tror hon slutat röka faktiskt,ja det är härligt.

Lena och jag ska planera för en riktigt kul "kick off" för personalen början på hösten, det ska bli kul.Men vad? nått som ger energi ,och förlösande skratt blandat med lite god mat och upptåg.

Vi får lägga pannan i djupa veck i veckan som kommer(eller fördjupa dom vi redan har)

I går hade vi möte med Carema en av cheferna berättade om en medeltidsutställningsmässa han varit på som var intressant hur man kunde skapa miljöer så att det upplevdes som om man gick in i den tiden.

Då kunde jag inte låta bli att berätta om när vi var på svenska mässan och titade på en utställning som handlade minns inte om det var 17-18000 tal eller så.

Du kan ha varit fyra år och Andreas 11.

Man hade ju byggt upp en interiör där och man kunde titta in i en stuga som skulle representera ett kök från den tiden.Med öppen spis kittlar som hängde över grovhuggna bord och stolar nån spinnrock i ett hörn.

I fönstret låg en katt och vid bordet satt en docka föreställande en kvinna som arbetade med nått.

Hemma på Larsered hade vi ju många katter och du älskade ju dessa, så du tryckte näsan mot fönstret och tittade en lång stund på katten och sa -Mamma varför ligger den så still vill den inte leka?

Jag förklarade då att nej den var död men man hade stoppat om den som med andar djur vi sett på museum.

Det gick ett par minuter så säjer du -Mamma är tanten ochså uppstoppad???

Gulledej! så go.

Allt är möjligt när man är så liten.

Nu ska jag gå och tvätta håret sedan sova in fedagen

härligaste dagen på veckan (nästan)

Kramar från mamma

2009-08-13 @ 21:54:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0